Vés al contingut

Última hora: no passa res

10 Mai 2010

Dissabte. Engego la ràdio. A Catalunya Informació expliquen que han operat el Rei per extirpar-li un nòdul del pulmó. Sembla que amb èxit. Molt bé, doncs. Que curiós que li hagin fet a Barcelona, al Clínic. En Montilla se’n felicita: la sanitat catalana va bé. En Zapatero també: la sanitat espanyola va bé. Doncs res, tot continua igual. Em sobta, però, que el locutor digui que, evidentment, connectaran en directe amb la roda de premsa que oferiran els metges. Evidentment? Sí, és clar, és el Rei.

Quan arriba l’hora, la ràdio encara sona, i com que per culpa d’aquesta carrera i, especialment, d’aquest blog, m’estic tornant un malalt, comprovo la cobertura informativa que de l’esdeveniment fa la televisió. El 3/24, el 24h de TVE i fins i tot la CNN+, totes retransmeten imatges de senyors amb bates blanques que parlen darrere una taula. M’imagino que les radios fan el mateix, però no em molesto a confirmar-ho.

Els informatius obren amb l’operació del monarca. Els diaris del diumenge són unànimes (amb les excepcions de l’Avui i El Punt) en considerar-ho notícia de portada. Em fixo que La Vanguardia l’ubica a la secció de política, i suposo que la resta fan més o menys el mateix. I és que, com bé destaquen els mitjans, una intervenció quirúrgica a Joan Carles I és una qüestió d’estat, que per això n’és el cap. Avui, dilluns, la majoria de diaris encara hi fan referència a la portada, i la cosa encara ha de durar, com a mínim fins que el donin d’alta.

Així és com, durant tres dies, de moment, els mitjans s’han deidicat en cos i ànima a una notícia que no és. Falsa alarma, titulava El Periódico. I, efectivament, no passa res. El Rei està com una rosa, comenta la Reina. Però que la Reina parli directament als mitjans ja és simptomàtic. A aquesta senyora només la sentim quan passen coses importants a casa seva (“muy bien, gracias”). I una operació al pulmó ho és.

En que ens afecta a nosaltres tot plegat? En res. Però se n’ha de parlar. Condicionants del periodisme. Se n’ha de parlar tant? Probablement sí. Això és el que hi ha, senyors. I segurament passaria el mateix amb un president de la república. Al Rei l’han operat, això és notícia i cal tractar la qüestió amb transparència, no sigui cas que s’estenguin els rumors. La veritat és, però, que notícies com aquestes em fan pensar que, sovint, l’actualitat és allò que passa mentre els mitjans informen d’altres coses.

From → Reflexions meves

4 comentaris
 1. home… si li hagués passat alguna cosa haguéssim viscut un fet històric e? felip successor? o rebelió?

  • Felipe VI i aquí no ha passat res, m’hi jugo el que vulguis. Està Espanya per posar-se d’acord per muntar la III República! Total, pel que canviaria, no val la pena…

   • Felip VI de Castella de fet.

    i Felip V d’Aragó… Casualitat? ho dubto.

 2. A mi tmb em sembla innecessari mantenir una connexió en directe i fer repeticions continues de les rodes de premsa dels metges. S’ha d’informar, val, però no cal fer-ne un espectacle, ni tenir les notícies paralitzades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: