Vés al contingut

A la seva bola

3 Mai 2010

La premsa espanyola més escurada a la dreta va tan al reu rotllo que sovint es produeixen curioses paradoxes. Sembla que el pla d’austeritat del govern de Zapatero es queda curt. L’ànàlisi no és meva, és el que es desprèn dels titulars de l’1 de maig. Diaris d’ideologia tan diversa com La Vanguardia, l’Avui, El Periódico, El País o El Mundo ho deixen ben clar ja en portada. I no em sembla malament. La informació econòmica necessita un enfocament clar per ser comprensible. En aquest cas, a més, sembla prou evident que setze milions són poc més que una misèria.

Mala publicitat, doncs, pel president espanyol. Sorprèn, però, que diaris a qui agrada tant fustigar el govern socialista no ho aprofitin. D’entre els tres magnífics només El Mundo ho publica en portada, en un breu. Això sí, ningú els guanya a explícits: “Otra operación maquillaje’: el recorte de altos cargos ahorrará sólo 16 millones”.

Però, per què reserven el titular principal al PSC? I per què la portada de l’ABC (dedicada, és clar, a les dades de l’atur que el dimarts van treure en exclusiva) prioritza temes com les aventures de la mare Pajín per sobre de pla d’austeritat, que ni tan sols apareix? Per no parlar de la Razón, que aposta per la investigació: la mare del “batasuno” Usabiaga està perfectament. Com la Duquessa d’Alba, que se’n va de casament amb el seu nòvio.

Sembla, doncs, que ni quan la resta de diaris es posen tàcitament d’acord per criticar les mesures de Zapatero, ABC, El Mundo i La Razón hi coincideixen. A la seva bola. No ho condemno, cadascú té la línia editorial que té. A mi, però, que no sóc d’eixe món, no deixaran mai de sorprendre’m.  Per cert, no he inclós La Gaceta, però és que em fa molta mandra. Té un univers tan propi, que potser es mereix una entrada per sí sola. O una tesi doctoral.

From → Reflexions meves

2 comentaris
  1. Dani permalink

    Bon anàlisi, Tané! A la teva bola tu tb!

  2. La tesi doctoral de La Gaceta conduïria al suïcidi per desesperació, n’estic convençuda

    És una mica preocupant que 16milions€ no siguin més que un grapat de sorra a la butxaca… Ens veig com Grècia, d’aquí poc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: